fbpx
  • Soseaua Mihai Bravu,nr.35 Bucuresti,Romania 021305
  • Luni - Vineri 9.00 - 19.00

Exercițiile Ortoptice

Ortoptica este o ramură a oftalmologiei implicată în diagnosticarea, reabilitarea și tratamentul tulburărilor vizuale, cum ar fi strabismul și ochiul leneș. Exercitiile ortoptice sunt exerciții de vedere ce ajuta la îmbunătățirea și întărirea diferitelor structuri ale ochiului legate de vedere.

În plus, este concepută pentru a face cei doi ochi să lucreze în armonie și pentru a promova dezvoltarea deplină a abilităților vizuale. Exercițiile ortopedice sunt recomandate în special pacienților cu strabism și ochi leneși, deoarece unii trebuie să-și antreneze ochii pentru a-și îmbunătăți vederea binoculară.

Vederea binoculară normală presupune alinierea şi coordonarea perfectă a celor doi ochi în toate direcţiile.
Tratamentul ortoptic a fost dezvoltat în anii 1950 și 1960 și a fost mult timp considerat o alternativă la tratamentul chirurgical al strabismului.

Ce fel de probleme trateaza exercitiile ortoptice

Exercițiile ortoptice tratează problemele vederii binoculare, dar și alinierea greșită a ochilor. Următoarele afecțiuni pot fi remediate cu ajutorul exercițiile ortoptice. 
⦁ Strabismul convergent (când ochii se îndreaptă spre interior)
⦁ Strabismul divergent (când ochiul deviază spre exterior)
⦁ Incapacitatea de a focusa imaginea la citire

Vederea dublă după o intervenție chirurgicală pentru a întării mușchii oculari
⦁ Ambliopia

Exercitiile ortoptice

Modul de lucru
Se efectuează la un aparat numit sinoptofor ce utilizează imagini colorate adecvate vârstei copiilor. Se realizează 10 ședințe de 20 minute/zi, 10 zile consecutive cu o pauză de o lună între ele.

Scopul tratamentului ortoptic
Tratamentul ortoptic stimulează prezența vederii binoculare și consolidează capacitatea de fuziune a celor două imagini furnizate de către ochi creierului.
Efectuarea exercițiilor ar trebui să se întindă pe parcursul mai multor luni pentru a avea efect. De asemenea, trebuie să includă cel puțin opt-zece sesiuni de tratament.

Exercițiile sunt concepute special pentru a corecta convergența, acomodarea și mecanismele de focalizare și pentru a restabili controlul binocular. Adesea, exercițiile ortoptice sunt însoțite și de alte metode de tratament, cum ar fi lentilele speciale. 

Diagnosticare
Efectuarea unui consult regulat de optometrie în copilărie, când sistemul vizual este în continuă dezvoltare, este esențial pentru a detecta astfel de probleme. De asemenea, bebelușii ar trebuie să aibă primul control oftalmologic în primul an de viață, deoarece detectarea timpurie îmbunătățește simțitor rezultatele tratamentelor. 

Tratament

Din fericire, tulburările de vedere binoculară sunt relativ ușor de tratat prin ochelari, exerciții ortoptice sau, în unele cazuri, intervenție chirurgicală.
Pentru mai multe informații, te rugăm să ne contactezi telefonic la numărul 0786.065.987 sau pe adresa de e-mail contact@opticspa.ro.

Intră AICI și apasă butonul de Follow pentru a fii la curent cu toate noutățile și reducerile săptămânale.

2 Replies to “Exercițiile Ortoptice”

  1. Minunat! Este cu adevarat remarcabil scriere, am o idee foarte clara cu privire la acest articol.|

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

This field is required.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*This field is required.